Login

Glemt adgangskode?

Support & Råd

Søg her:

Spørgsmål vedrørende køb

 1. Der skete en fejl under betalingen, hvad gør jeg?

  Hvis din betaling er gennemført, så kan du få din adgangskode sendt til din mail, hvis du klikker på "Glemt adgangskode?" ved log in.

 2. Er det sikkert at bruge mit dankort på teoriundervisning.dk?

  Ja, på teoriundervisning.dk er det sikkert at bruge sit dankort.

  SSL forbindelse
  På teoriundervisning.dk løber du ingen risiko ved at benytte dit Dankort, Visa/Dankort, Master Card, da vi bruger en såkaldt SSL forbindelse til at sikre, at der ikke er andre der "lytter" med, når dit kortnummer eller andre data overføres til teoriundervisning.dk, da overførslen sker med krypterede data. Desuden har teoriundervisning.dk en indløsningsaftale med PBS, som stiller meget høje krav til sikkerheden på vores hjemmeside.

  Dine betalingsdata opbevares desuden heller ikke af teoriundervisning.dk.

  Under indtastningen af navn, adresse og andre leveringsoplysninger er forbindelsen dog ikke krypteret.

  Nemt at handle
  Når du køber varer på teoriundervisning.dk skal du kun indtaste dit kortnummer og udløbsdato,ikke din pin-kode. Det gør det meget let og sikkert for dig, der handler på vores hjemmeside.

 3. Hvad er forskellen på de forskellige pakketilbud?

  Alle pakker indeholder det samme. Forskellen er hvor lang tid adgangskoden er aktiv. Pakkerne er ikke fysiske, men derimod udelukkende adgangskoder.

 4. Hvor lang tid efter jeg har bestilt, modtager jeg min adgangskode?

  Du modtager umiddelbart efter indbetalingen din adgangskode på skærmen. Adgangskoden bliver samtidig sendt til din e-mail.

 5. Jeg er blevet trukket 2 gange på mit kreditkort, hvad gør jeg?

  Send disse oplysninger til info@teoriundervisning.dk:

  - Dato for køb

  - Ordre ID noteret på dit konto udtog (lang streng med blandet tal/bogstaver)

  - Den e-mail adresse som blev benyttet ved købet

  Vær opmærksom på, at vi ikke refundere brugte adgangskoder.v

 6. Siden vil ikke godkende mit kreditkort, hvad gør jeg forkert?

  Du skal sikre dig at du indtaster det lange nummer foran på dit kreditkort (samme side som dit navn). Herudover er det vigtigt at du indtaster hvornår kortet udløber (også foran på kreditkortet). Kontrol cifrene er de 3 sidste tal i nummeret på bagsiden af dit kreditkort (siden med underskrift).

Spørgsmål om brug af hjemmesiden

 1. Er man begrænset af et bestemt antal tests eller må man prøve så meget man vil?

  Du kan i princippet tage så mange teoritests du vil, men siden har følgende begrænsninger:
  - Der kan kun være logget ind ét sted med den samme kode.
  - Koden kan kun bruges på max 5 enheder (pc, laptop,tablet,mobil).
  Ovenstående punkter er ikke lavet for at begrænse den enkelte elev, men blot for at sikre at koden kun bliver brugt af den elev som har købt koden. Din kode er strengt personlig.

 2. Gratis online teoriprøve

  Prøv en gratis teoriprøve og få 15% rabat på Teoriundervisning.dk! Teoriundervisning.dk indeholder tusindsvis af teoriprøve-spørgsmål og billeder samt en komplet online teoribog. Hvis du gennemfører vores gratis teoriprøve, så giver vi dig en rabatkode med 15% rabat på Teoriundervisning.dk.

  Indholdet på Teoriundervisning.dk er gennemarbejdet gennem 20 år og bliver konstant fornyet. Teoriprøverne ligner Politiets teoriprøver hvad enten det er en Politikreds som benytter computer-teoriprøve eller ej (indstilles automatisk på siden).
  Gå til forsiden

  Se tavle oversigt

  Find en lokal køreskole

  Søg flere informationer om kørekort  english-driving-theory.dk |online-teoritest.dk | bil-teoriprøve.dk | dennyeteoriprøve.dk | denyeteoriprøver.dk | engelsk-teoriprøve.dk | generhverv-køreteori.dk | gratis-teoriprøve.dk | motorcykel-teoriprøve.dk | online-teoriprøve.dk | politietsnyeteoriprøver.dk | teoriprøver-på-nettet.dk

 3. Gratis online teoritest

  Prøv en gratis teoritest og få 15% rabat på Teoriundervisning.dk! Teoriundervisning.dk indeholder tusindsvis af teoritest-spørgsmål og billeder samt en komplet online teoribog. Hvis du gennemfører vores gratis teoritest, så giver vi dig en rabatkode med 15% rabat på Teoriundervisning.dk.


  Indholdet på Teoriundervisning.dk er gennemarbejdet gennem 20 år og bliver konstant fornyet. Teoritestene ligner Politiets teoritests hvad enten det er en Politikreds som benytter computer-teoritest eller ej (indstilles automatisk på siden).


  Gå til forsiden

  Se tavle oversigt

  Find en lokal køreskole

  Søg flere informationer om kørekort  bil-teoritest.dk | engelsk-teoritest.dk | english-driving-theory.dk | motorcykel-teoritest.dk | online-teoritest.dk | generhverv-køreteori.dk | teoritest-på-nettet.dk

 4. Hvad indeholder Teoriundervisning.dk?

  Ligner Politiets teoriprøver


  Teoriundervisning.dk blev etableret i år 2001, med en målsætning om, at levere online teoriprøver af den højeste kvalitet. Dengang måtte man købe en CDrom for at få teoriprøver 😮


  Siden opstarten har Både konsulenter fra Politiet og flere hundrede køreskoler givet deres feedback på prøverne. Køreskolerne har benyttet teoriprøverne i teorilokalerne over hele landet (via et særligt program til projektor).


  Teoriprøverne er lavet, så de ligner Politiets prøve så meget som muligt! Da Politiets teoriprøver ikke er offentligt tilgængelige, og det er strengt forbudt at f.eks. filme en teoriprøve, så er materialet primært bygget på interviews og udsagn fra elever på køreskoler landet over.


  Teoriprøverne på Teoriundervisning.dk er generelt en smule sværrere end Politiets. Det er de for at gøre det lettere for køreskoleelever at bestå Politiets prøve. Herudover, så kan teoriprøverne afvikles på to måder: 1) Som digital prøve og 2) som traditionel prøve. Det er Køreskolen som indstiller hvilken prøvetype som de ønsker afviklet til eleverne.


  Generelt er Teoriundervisning.dk designet til at gøre det let for dig at bestå den rigtige teoriprøve, første gang!  Teoriundervisning.dk indeholder:  • Siden udregner om du er klar til Politiets teorprøve

  • 25 teoriprøver på dansk, engelsk og færøsk

  • Emne opdelte teoriprøver

  • Learning Mode som gennemgår teori og tests samtidigt

  • Online teoribog med lyd, billeder, video og VR.

  • Detaljeret resultat oversigt

  • Praktisk info om køreprøven (efter bestået teoriprøve)

  • Systemet kan afvikles på smartphone/tablets

 5. Hvordan er indholdet udviklet / testet / godkendt

  Alt øvemateriale, man kan købe til teoriprøver, er ikke godkendt af en offentlig myndighed som sådan. Politiets teoriprøver er hemmelige, og det er strafbart f.eks. at tage billeder af eller spionere på deres prøver. Vores egentlige 'godkendelse' ligger derfor i, at størstedelen af landets køreskoler benytter vores undervisningsmateriale og eleverne adgang til teoriundervisning.dk. Mere end 500.000 køreskole elever har indtil nu været igennem Teoriundervisning.dk.

  Hvordan kan Teoriundervisning.dk så få teoriprøverne til at ligne politiets?

  Her er, hvad vi har gjort:

  - Vi har brugt mere end 100 kørelærere fra hele landet, hver især med erfaring på 10-30 år i køreskole branchen
  - Vi har nøje registreret de informationer, som er offentligt tilgængelige om politiets prøver
  - Vi har brugt 12 år på at samle puslespillet om, hvordan politiets tests ser ud, baseret på kørelærer erfaringer og elev interviews.
  - Vi har taget mere end 15.000 fotos i trafikken gennem 12 år
  - Vi har fokuseret særligt på de "drilske" billeder, som eksisterer i politiets prøver.
  - Systemet er lavet i højere grad til at bestå teoriprøven end udelukkende den faglige gennemgang.
  - Vi har lavet vores billeder lidt sværere end politiets, da det så vil være lettere at bestå den rigtige teoriprøve.
  - Vi har, ligesom hos Politiet, ikke altid den højeste billedkvalitet. Billeder hos Politiet har ofte lav kvalitet, og derfor har vi prøvet at reflektere dette i vores system.

 6. Hvordan foregår teoriprøven?

  Vi har inddelt hjemmesiden i to måder at tage teoriprøver på.

  Learning Mode
  Her tager man ikke hele prøver, men kun ét billede ad gangen. Efter du har besvaret spørgsmålene får du at vide om du har svaret rigtigt / forkert og hvorfor. Du får ligeledes mulighed for at gå direkte videre til en minilektion med præcist det emne du har svært ved. Alle billederne kommer i præcist den rækkefølge (emner/kapitler) som din køreskole underviser efter.

  Teoriprøven
  Er en tro kopi af måden du bliver eksamineret på hos Politiet/Borgerservice. Her skal du besvare 25 billeder med spørgsmål, og efter testen vil du få en resultatoversigt. Emnerne i prøverne er et random udtræk mellem alle emnerne i undervisningen. Om der bliver vist tekster under prøven er en indstilling din køreskole sætter (pga. forskellige teoriprøve former forskellige steder i landet).

  Stykeprøven
  Styrkeprøven fungerer ligesom Learning Mode, men indholdet er udvalgt efter de billeder som du har besvaret forkert tidligere. Det gør at du hurtigere kan lære og komme igennem det materiale du har svært ved.

  Iøvrigt afsluttes alle lektioner med en teoriprøve.

 7. Hvorfor er der ikke uddybende svar ud fra alle udsagn i teoritestene?

  Ved hvert billede i resultatoversigten kan du finde uddybende svar. Nogle svar skrives kun udfra ét af udsagnene, og ved at læse dette svar, så vil resten af udsagnene give mening. Skriver vi uddybende svar ud fra alle udsagn, så vil vi på mange billeder skrive det samme igen og igen - derfor skrives det kun ved ét udsagn på nogle billeder.

 8. Hvorfor er der ingen tekst in min teoriprøve?

  Hvis du skal til teoriprøve i en Politikreds hvor der ikke er tekst på skærmen, så viser vores side prøven som den afvikles hos Politiet. Hvis dette er en fejl, og du skal op til en digital teoriprøve (med tekst), så skal du henvende dig til din køreskole som kan ændre denne indstilling.

  Vi har tidligere haft tekst i prøverne til alle elever, hvilket resulterede i en højere dumpeprocent, for de elever som ikke gik til den digitale teoriprøve.

 9. Hvorfor har min køreskole adgang til mine resultater?

  Din køreskole kan ved at se dine resultater vurdere
  1) hvilke emner du har behov for mere hjælp til
  2) hvornår du er klar til at gå op til teoriprøven og BESTÅ!  Køreskolen kan kun se dine resultater hvis du har valgt skolen i din profil.

 10. Hvorfor kan man ikke ændre sin besvarelse i Learning Mode?

  Man kan ikke ændre sit svar i Learning Mode fordi det ødelægger indlæringen - vi forsøger at lære dig at den første indskydelse er den korrekte. Grunden til at man kan ændre sit svar i Teoriprøve Mode er, at det afspejler den rigtige teoriprøve.

 11. Hvorfor kommer de samme billeder igen når jeg bruger Learning Mode?

  Learning Mode og Online Teoribog hænger sammen. Dvs. når du gennemgår lektioner i den Online Teoribog og besvarer dine testbilleder korrekt, så kommer der nye billeder med nye emner. Løsningen er derfor, at øve i den Online Teoribog.

 12. Hvornår udløber koden?

  Når du logger dig på første gang med din kode, bliver den aktiveret og begynder dermed at tælle ned. Du kan se hvornår din kode udløber ude til højre på oversigten (når du er logget ind). Når din kode udløber vil du modtage et tilbud om forlængelse af adgangen.

 13. Jeg kan ikke finde Styrkeprøven / den er forsvundet - hvad gør jeg?

  Styrkeprøven består af billeder som du som bruger har besvaret forkert ved test i Learning Mode eller Teeoriprøve. Styrkeprøven forsvinder automatisk fra siden i disse to tilfælde:

  1. Første gang du logger ind og før du starter med at øve.

  2. Når du har løst alle billederne i Styrkeprøven, og der ikke er flere forkert besvarede billeder tilbage.

 14. Jeg vil gerne afmelde de mails jeg modtager fra jer, hvad gør jeg?

  Vi udsender mails (jvf brugsbetingelser) for at hjælpe og oplyse. Mails bliver kun udsendt så længe din adgangskode er aktiv, når den udløber sender vi ikke mere. Hvis du har bestået din teori- og køreprøve, og ikke længere ønsker at benytte Teoriundervisning.dk, så kan du skrive til support@teoriundervisning.dk og bede om at lukke din adgangskode.

 15. Kan jeg se hvilke tests og billeder jeg har lavet fejl i?

  Ja. Ved at klikke på Detaljeret statistik i Oversigten kan de se hvilke emner du har flest fejl i, og nedenfor disse kan du se de sidste 10 billeder som du havde fejl i.

 16. Kan man forlænge sin adgangskode hvis den er ved at udløbe?

  Dagen før adgangskoden udløber modtager man automatisk en e-mail med tilbud om forlængelse. Tilbuddet vil være meget billigere end vores normale priser da man jo allerede har købt en adgangskode én gang. Du vil også få tilbuddet om forlængelse, hvis du forsøger at logge ind efter kodens udløb.

 17. Min kørelærer kan ikke se mine prøve resultater, hvad kan jeg gøre?

  Log ind med din adgangskode, og klik på"Indstillinger". Vælg herefter din køreskole på listen og klik på "Gem oplysninger". Dine resultater vil fra dette tidspunkt være synlige for din kørelærer.

 18. Sådan fungerer Fremskridt's beregningen

  Hver bestået teoritest tæller 10% i resultatet, og hver teoritest ikke bestået tæller 10% ned.

  Du skal bestå en hel teoriprøve før du for %-point.

  For at opnå 100%, så skal du have bestået de sidste 10 teoriprøver. Nå over 80% i dine Fremskridt, og du vil være godt rustet til Teoriprøven!

  Vær’ opmærksom på at din procent kan gå både op og ned.

  Øvrige detaljer om resultat statistikken:
  Under “Vis Detaljeret Statistik” kan du få alle detaljer om dine resultater. Du kan bla. se de sidste prøvebilleder som du besvarede forkert og lære af dem.

 19. Teoriprøver på Engelsk - Driving theory quizzes in English

  Teoriundervisning.dk tilbyder elever med en adgangskode mulighed for at ta' teoriprøver / teoritest på engelsk. Vi har omkring 700 prøve billeder og hele køreskoleforløbet som en online teoribog med engelsk speak, foto, video og illustrationer.

  Teoriundervisning.dk presents driving school students in Danish driving schools an extensive theory test / quiz system. We offer 700 quizslides and the complete driving school course as e-learning with English speak, photos, video and illustrations.

  Buy here
  Choose "English" when you login the first time.

  engelsk-teoritest.dk - english-driving-theory.dk - engelsk-teoriprøve.dk

Info om teoriprøver

 1. Hvad koster det?


  - Teoriprøve kr. 1.000.-
  - Køreprøve kr. 1.000.-
  - Køreteknisk anlæg / glatbane kørsel: Prisen er meget varierende, spørg din kørelærer
  - Kørelektion, prisen er meget varierende - læs mere om kørelektion her
  - Teoriundervisning, prisen er meget varierende
  - Førstehjælp. Prisen er meget varierende - læs mere førstehjælp her
  - Praktisk prøve med påhængskøretøj (bil/mc) kr. 280.-
  - Kontrollerende køreprøve kr. 890.-


  Nogle køreskoler vælger at tilføje omkostninger, som ikke er inkluderet i de pakkepriser, der bliver annonceret med, f.eks. leje af skolevogn til køreprøve, materialer, transport til og fra baner o.l.. Mange køreskoler føler sig nødsaget til at benytte denne taktik for at klare sig i den hårde konkurrence, der er imellem køreskoler. Derfor vil vi anbefale dig at spørge ind til, om ALLE omkostninger er inkluderet eller ej, før du vælger køreskole.

  Se flere priser på Færdselstyrelsens hjemmeside

 2. Håndtering af eksamens angst

  Alle og enhver, som skal op til en eller anden form for prøve, er en smule nervøs. En anelse nervøsitet er godt og får os til at være oppe på mærkerne. Det bedste og mest simple råd vi kan give i forbindelse med at tage en teoriprøve hos Politiet er: Svar efter din første indskydelse - det er som regel den rigtige. Undgå at ændre i din besvarelse.

  Hvis du lider af overdreven nervøsitet i forbindelse med eksamen, så er det nødvendigt at du lærer at forstå, hvor angsten kommer fra. Den kan komme fra lavt selvværd, angst for ikke at slå til og andres forventninger til dig. Vi vil anbefale dig at søge professionel hjælp hos en autoriseret psykoterapeut. Der findes mange terapeuter som tilbyder denne service - Find nogle af dem her

  Vi har samlet nogle gode links her:

  Studenterrådgivningen har lavet en god side om eksamensangst. Selvom det ikke er teoriprøver, det omhandler, så er der mange ligheder. Besøg sitet her
  Hvis du vil læse mere om eksamensangst, kan du købe en bog her. Besøg sitet her
  På denne side kan du købe en lydbog, som hjælper mod eksamens angst. Besøg sitet her

 3. Politiets teoriprøve

  Politiet har udviklet et nyt digitalt teoriprøve system til afvikling af teoriprøver. Dette system er i øjeblikket kun opsat i udvalgte politikredse på Sjælland. Det forventes, at alle politikredse på sigt skal benytte systemet. Læs mere om det her på politiets hjemmeside.

  De fleste steder benytter politiet (/Borgerservice) stadig de gamle teoriprøver, hvor du får udleveret et A4 ark med 25 felter - ét for hvert billede. Her ser du billederne enten på et stort TV eller på en diaslærred. Enkelte steder benytter man stadig lysbilleder.

  HUSK at medbringe til teoriprøven:

  - Ansøgning om kørekort
  - Lektionsplan
  - GYLDIG legitimation (pas / sygesikringsbevis+dåbsattest)

 4. Teoriprøve teknik

  Teoriprøverne hos politiet kan være svære at forstå, hvis man ikke øver i måden, der bliver spurgt på. Sprogbrugen er til tider meget gammeldags, og nærmest juridisk.

  Vi har samlet nogle af de mest brugte emner i politiets teoriprøver
  Alle de udtryk man støder på i undervisningen og i prøverne har vi samlet i en Trafik ordbog.
  Se Trafik ordbogen når du er logget på.
  Det kan være stressende, at gå op til en teoriprøve hos politiet. Derfor har vi samlet nogle gode råd om håndtering af eksamensangst

  Husk at medbringe følgende til teoriprøven:
  - Lektions plan
  - Din ansøgning
  - Legitimation med billede (offentligt udstedt, for eksempel pas)

Info om klip i kørekortet

 1. Hvad er konsekvensen?

  Du kan få klip i kørekort til:

  - Almindelig personbil
  - Bus
  - Lastbil
  - Motorcykel
  - Stor knallert
  - Traktor
  - Motorredskab (gummiged, mejetærsker o. lign.)

  Indehavere af kørekort i mindre end 3 år:

  Reglerne er strengere for nye bilister. Her må du kun få 2 klip i kørekortet indenfor 3 år. Herefter bliver dit kørekort inddraget (ikke betinget frakendt), og du skal herefter for egen regning gennemgå:

  7 teorilektioner og 8 kørelektioner hos en køreskole
  Bestå ny teori-og køreprøve (se mere om kontrollerende prøve her)


  Indehavere af kørekort i mere end 3 år:

  Hvis du får 3 klip i kørekortet indenfor en periode på 3 år, får du en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder i praksis, at du har 3 måneder til at gennemføre den kontrollerende prøve (teori-og køreprøve).

  Kan man kun få ét klip ad gangen?

  Du kan godt få flere klip på én gang. Hvis du f.eks. både kører for stærkt og over for rødt, så får du to klip. Begår du tre forseelser samtidig, får du tre klip og dermed frakendt kørekortet betinget. Hvis du får fem klip på én gang, så vil de første tre forseelser medføre en betinget frakendelse af kørekortet. Den 4. og 5. forseelse tæller med som de første to klip i en ny treårig periode.

  Får du seks klip på én gang, får du frakendt kørekortet ubetinget, i en periode retten fastsætter.

  Se hvad kan give klip i kørekortet
  Læs om kontrollerende prøver (betinget frakendelse)

 2. Hvad kan give klip i kørekortet?

  Du får et klip hvis du:

  Overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30 %
  Kører med for kort afstand til foran kørende
  Kører ulovligt i nødsporet
  Ikke spænder børn under 15 år fast i bilen
  Kører over for rødt
  Overtræder reglerne om vigepligt
  Overtræder reglerne for overhaling og forbud mod overhaling
  Overskrider spærrelinier ved overhaling
  Øger hastigheden, når du selv bliver overhalet
  Overhaler ved et fodgængerfelt med dårlige oversigtsforhold
  Kører mod færdselsretningen i f.eks. ensrettede gader
  Kører uforsvarlig slalom- og forbikørsel i tæt trafik
  Ændrer færdselsretning og placering til fare/unødig ulempe for andre trafikanter
  Kører venstre om helleanlæg
  Kører kap- eller væddeløbskørsel på vej
  Kører over jernbanespor, hvis der er givet signal til standsning
  Ikke har fastspændt børn under 135 cm
  Overhaler, hvor det er forbudt
  Overhaler højre om
  Ikke sørger for at passager ml. 8 og 15 år anvender styrthjelm på motorcykel
  Transporterer børn under 135 cm på motorcykel
  Benytte smart-phone/watch eller gadgets under kørsel

  Hvis du er ny bilist, skal du kun lave 2 klip indenfor 3 år - så får du kørselsforbud.

  Læs om konsekvensen, hvis du får for mange klip i kørekortet

  Læs om klip i kørekortet på sikkertrafik.dk

 3. Kan klip blive forældet?

  Indehavere af kørekort i mere end 3 år:

  Hvis du får 3 klip i kørekortet indenfor en periode på 3 år, så får du en betinget frakendelse af kørekortet. Klip i kortet før de sidste 3 år er forældet.

  Indehavere af kørekort i mindre end 3 år:

  Hvis du får 2 klip i kørekortet indenfor en periode på 3 år, så bliver dit kørekort inddraget.

  Læs mere om konsekvensen ved at få klip i kørekortet her

  Se hvad der giver klip i kørekortet

  Læs om kørselsforbud her

 4. Liste over fartbøde takster

  For lette køretøjer som person- og varebiler og motorcykler gælder følgende takster på veje, hvor hastighedsbegrænsningen går fra 30 til 90 km/t:

  Under 20 %: 1.000 kroner
  20- 29 %: 1.500 kroner
  30-39 %: 1.500 kroner
  40-49 %: 2.000 kroner
  50-59 %: 2.000 kroner
  60-69 %: 2.500 kroner
  70-79 %: 3.000 kroner
  80-89 %: 3.500 kroner
  90-99 %: 4.500 kroner
  + 100 %: 5.000 kroner

  Derudover er der et tillæg på 1.000 kroner ved en overskridelse på mere end 30 % på alle veje på nær motorveje.

  For lette køretøjer som person- og varebiler og motorcykler gælder følgende takster på veje, hvor hastighedsbegrænsningen går fra 100 til 130 km/t:

  Under 20 %: 1.000 kroner
  20- 29 %: 1.500 kroner
  30-39 %: 2.000 kroner
  40-49 %: 2.500 kroner
  50-59 %: 3.000 kroner
  60-69 %: 3.500 kroner
  70-79 %: 4.500 kroner
  80-89 %: 5.000 kroner
  90-99 %: 6.500 kroner
  + 100 %: 7.500 kroner

  Yderligere findes et såkaldt højhastighedstillæg, som tillægges, hvis bilisten overskrider 140 km/t. Dette tillæg lyder på 1.000 kroner ved overskridelse i intervallet 140-149 km/t og stiger med 500 kroner for hvert interval. Således koster det 1.500 kroner ekstra, hvis bilisten bliver taget med en hastighed i intervallet 150-159 og så fremdeles.

Info om køreskole forløb

 1. Hvad skal man gennemgå i køreskolen?

  Forløbet i køreskolen varierer meget fra skole til skole. Nogle køreskoler har det, de kalder "interaktiv undervisning", som egentlig bare betyder, at man sidder foran en computerskærm. Andre har mere traditionel undervisning med en kørelærer, der gennemfører teoriundervisningen v.h.a. dias, projektor m.v..

  Her er de ting, man SKAL igennem i køreskolen, når man tager kørekort:

  Teoriundervisning / køreteori:
  Gennemgang af teorien foran computer eller ved personlig undervisning. Man skal gennemføre mindst 29 lektioner á 45 minutter. Teoritests vil typisk være en del af undervisningen.
  Læs mere om teorilektioner her

  Manøvrebane:
  Allerede efter 1. eller 2. teorigang skal du på manøvrebane, hvor du får din egen bil at øve dig i. Manøvrebanen kaldes også"kravlegården", fordi det er her, du lærer de mest basale principper ved at køre bil eller motorcykel. Du skal gennemføre mindst 4 lektioner á 45 minutter på manøvrebanen. Oftest bliver dette afviklet af én omgang.
  Læs mere om manøvrebane her

  Køretimer:
  Du skal gennemføre mindst 16 lektioner á 45 minutter i køreskolens bil(er). Kørelektionerne er opdelt i emner, så når du har gennemført teorien, kan du booke kørelektioner, der stemmer overens med teorien..

  Teoriprøven hos politiet:
  Læs mere om politiets teoriprøve her

  Køreteknisk anlæg (glatbane m.m.):
  Du skal genneføre mindst 4 lektioner á 45 minutter på køreteknisk anlæg.
  Lær mere om køreteknisk anlæg

  Køreprøven:
  Køreprøven afvikles af en køreprøvesagkyndig, typisk en person fra Færdselspolitiet.
  Læs mere om hvordan køreprøven afvikles - Kat B
  Læs mere om hvordan køreprøven afvikles - Kat A

 2. Hvad skal man lære på manøvrebanen?

  Før du må komme ud at køre på vejene, skal du på en lukket øvelsesplads i 4 x 45 min. Her får du for første gang lov til selv at styre bilen. Under øvelserne er du alene i bilen, og din kørelærer instruerer dig over radioen.

  Du skal igennem følgende øvelser:

  Forberedelse til kørsel:
  Her skal du blive fortrolig med bilens betjeningsudstyr og sørge for at alt er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand.
  Igangsætning og standsning:
  Her skal du øve dig i at finde koblingspunktet og sætte igang uden voldsomme ryk.
  Kørsel i 8-tal:
  Under denne øvelse skal du lære at betjene rattet med korrekt håndstilling.
  Forlæns og baglæns kørsel med målbremsning:
  Her skal du lære at køre baglæns og bedømme bilens længde.
  Baglæns kørsel med svingning:
  Her skal du lære at styre bilen, mens du kører baglæns.
  Forlæns og baglæns slalom:
  Denne øvelse går ud på at koordinere hastighed og styring.
  Parkering ved vejkant:
  Her lærer du at bedømme bilens bredde ved forlæns indkørsel til vejkant.
  Kørsel i anden gear og højresving:
  Her skal du lære at skifte til 2. gear og svinge rundt om skarpe hjørner.
  Vending:
  Under denne øvelse kommer du til at øve dig i u-vending og 3-punktsvending.
  Parkering i båse:
  Til sidst skal du lære at parkere i parkeringsbåse, samt øve dig i at parallelparkere.

  HUSK at medbringe lektionsplan

 3. Hvordan forløber en kørelektion?

  I bilen
  Kørelæreren sidder ved siden af dig på passagersædet. Han har et ekstra sæt pedaler nede ved sine fødder, så han kan korrigere din kørsel om nødvendigt. Herudover er bilen udstyret med ekstra side- og indvendige førerspejle, så kørelæreren hele tiden har overblikket. Du skal gennemføre minimum 16 lektioner á 45 minutter i køreskolens bil(er).

  Kørelektionerne følger teoriforløbet. Det er i bilen, du skal afprøve den teori, du har lært. Efter endt kørelektion underskriver kørelæreren og du selv din logbog / lektionsplan.

  Se også hvad du skal vide om bilens teknik

  På motorcyklen
  Typisk kører én kørelærer i bil og har 1 - 3 elever på motorcykler foran sig. Alle elever bliver udstyret med radio udstyr, så kørelæreren kan korrigere og kommentere.

  Se også, hvad du skal vide om motorcyklens teknik

  Priser & tid
  Priserne kan variere meget fra skole til skole. Bemærk når du vælger skole, hvor mange minutter en kørelektion er, da tiden også varierer tilsvarende. Typisk betaler man kr.300-400 pr. kørelektion.

 4. Hvordan forløber teorilektioner?

  Forløbet på køreskolen varierer meget fra skole til skole. Nogle køreskoler har det de kalder "interaktiv undervisning" som egentlig bare betyder, at man sidder foran en computerskærm. Andre har mere traditionel undervisning med personlig undervisning, dias, projektor m.v..

  PC undervisning

  Fordele
  Computerundervisning er mere fleksibel, fordi du ikke er afhængig af, at der bliver undervist i ét bestemt emne. Ofte har køreskolen åbent for computerundervisning på flere dage og tidspunkter, som gør det lettere at få tilpasset sin hverdag. Man skal ikke "vente" på langsomme elever. Det kan forkorte kørekortforløbet

  Ulemper
  Det kan virke mekanisk og upersonligt at sidde foran en computerskærm. Man mister fællesskabet ved klasseundervisningen, hvor man kan dele viden med de andre elever.

  Projektor undervisning

  Fordele
  Personlig undervisning kan for nogle være bedst, da man hele tiden har en kørelærer foran sig. Man kan lettere dele viden med de andre elever, når alle er igang med det samme emne.

  Ulemper
  Det er ikke fleksibelt med tidspunkter. De tider, køreskolen har opsat for lektionerne, skal holdes, ellers skal man muligvis vente lang tid, før der atter bliver undervist i lektionen. Det kan forlænge køreskole forløbet.

 5. Må man lave selvstudium / selvstudie når man går på en køreskole?

  Teoriundervisning.dk er godkendt til, at man kan øve teori hjemme, MEN det kræver følgende:


  1. Du skal aftale hvilke lektioner du må øve med din kørelærer.

  2. Gennemgå lektionen (din kørelærer kan se dit tidsforbrug), og tag derefter en test i de emner du gennemgik i lektionen (Learning Mode). Bestå teoritesten i emnerne, og derefter har din køreskole nok dokumentation til at underskrive din lektionsplan.  Sådan står det i "Bekendtgørelse for kørekort":


  Selvstudium
  Ansøgere, der er fraværende fra køreundervisningen i højst 4 lektioner af 45 minutters varighed i teorilokale (teoretiske emner), kan på særlige vilkår indhente det forsømte ved selv at gennemgå de manglende teoretiske emner (selvstudium).  Betingelserne herfor er følgende:


  1) Kørelæreren skal sikre sig, at ansøgeren har indlært uddannelsesmålene i den omhandlede teori i tilfredsstillende omfang og bekræfte dette ved sin underskrift i lektionsplanen ved den omhandlede lektion.
  2) Det skal fremgå af kørelærerens lektionsplan, hvilke(n) lektion(er) i teorilokale, der er gennemgået ved selvstudium, jf. punkt 9 i afsnit VI i bilag 3.


  Det følger heraf, at selvstudium ikke må indgå som et planlagt forløb i den udbudte undervisning.

  Læs hele bekendtgørelsen her

 6. Om køreteknisk anlæg (glatbane kørsel)

  På køreteknisk anlæg kan du under trygge forhold opleve, hvordan bilen reagerer i kritiske situationer. Din kørelærer har (typisk) radio kontakt med alle bilerne, da man oftest kører flere elever, ad gangen. Her er listet noget af det, du skal gennemgå:

  Dobbelt undvige manøvre:
  Her skal du hurtigt og præcist styre uden om en forhindring.
  Kombineret bremse- og undvigemanøvre:
  I denne øvelse lærer du, at man ikke skal styre og bremse, samtidigt.
  Bevarelse af herredømmet ved kørsel ud over vejkant:
  Her gælder det om ikke at flå bilen op på kørebanen, igen, før hastigheden er sat ned.
  Baghjulsudskridning i kurve:
  Her lærer du, hvordan du genvinder vejgrebet efter en udskridning på glat vej.
  Bremsning på uens vejgreb:
  I denne øvelse skal du regulere trykket på bremsepedalen, således at du undgår udskridning.

  HUSK at medbringe :
  Ansøgning om kørekort
  Lektionsplan

Info om kørekort

 1. Internationalt kørekort / ombytning

  Hvis du har fået bopæl i Danmark og har et kørekort, der ikke er udstedt i et EU- / EØS-land eller på Færøerne, skal du inden 90 dage ombytte dit udenlandske kørekort til et dansk, hvis du fortsat ønsker at føre motordrevet køretøj i Danmark.

  Ombytningen af et udenlandsk kørekort til et dansk kørekort kræver, at man skal op til en kontrollerende køreprøve (teori- og praktisk prøve). Visse lande er dog undtaget.

  Her på siden kan engelsk talende elever øve teori før teoriprøven hos politiet.

  Læs mere på Politiets hjemmeside her

 2. Kørekort fornyelse

  For at få et nyt kørekort, skal du henvende dig i et borgerservicecenter i en af landets kommuner, når dit kørekort er ved at udløbe. Du kan finde en oversigt over borgercentre her

  Læs mere på Politiets hjemmeside

 3. Nyt kørekort

  For at få et nyt kørekort, skal du derfor henvende dig i et borgerservice center i en af landets kommuner. Du kan finde en oversigt over borgerservice centre, her

  Du skal medbringe:
  En lægeattest, som er udstedt af din egen læge.
  Et fotografi (farve eller s/h):
  Billedet skal bl.a. være taget lige forfra, og andre detaljer skal være på plads, før kommunen kan godkende et billede til kørekortet. Se alle krav til med billedeksempler her (pdf).
  Dit kørekort, hvis det er af kreditkorttypen eller et gyldigt pas.
  Hvis du ikke har et kørekort af kreditkorttypen eller gyldigt pas, skal du i stedet medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation.

  Om lægeattesten

  Oplysningerne fra din lægeattest kan indebære:

  Krav om oplysninger fra en speciallæge
  Krav om vejledende helbredsmæssig køretest
  At dit kørekort bliver tidsbegrænset
  At dit kørekort ikke længere kan fornys

Info om fagligt indhold

 1. Er online teoribog det samme som en almindelig teoribog?

  Vores online teoribog indeholder den samme køreteori som en almindelig teoribog. I modsætning til en almindelig teoribog, så indeholder online teoribog også video, lyd, 3D og afsluttes med teoriprøve.

 2. Førstehjælp & kørekort

  Alle, der tager kørekort for første gang, skal have gennemført et færdselsrelateret førstehjælpskursus. Et førstehjælpskursus skal gøre dig i stand til at håndtere trafikulykker. Kurset omfatter 7 timers undervisning, hvor 3 af timerne er om basal genoplivning (modul 1)og de sidste 4 handler om færdselsrelateret førstehjælp (modul 2). Kurserne varierer meget i pris (kr.400- kr. 1000,-), så spørg din kørelærer, hvad det koster.

  Modul 1:

  Dette skal du kunne, når modulet er færdigt:
  - Anvende førstehjælpens 4 hovedpunkter
  - Yde Hjerte-Lunge-Redning til en bevidstløs person uden vejrtrækning
  - Alarmere på det situationsbestemte, rigtige tidspunkt i forløbet, alt efter om der er én eller flere hjælpere til stede

  Du skal have forståelse for:
  - Overlevelseskæden
  - De enkelte trins placering i den samlede rækkefølge af basal genoplivning.

  Modulet indeholder:
  - Førstehjælpens 4 hovedpunkter
  - Overlevelseskæden
  - Hjerte-Lunge-Redning
  - Stands ulykken og sørg for egen, den tilskadekomnes og omkring ståendes fysiske sikkerhed
  - Kontrol af bevidsthed
  - Råb på hjælp
  - Frie luftveje
  - Kontrol af åndedræt
  - Alarmering
  - Hjerte massage
  - Kunstigt åndedræt
  - Aflåst sideleje


  Modul 2

  Dette skal du kunne, når modulet er færdigt:
  - Handle hensigtsmæssigt på et skadested, herunder håndtere flere tilskadekomne og kunne tage de nødvendige forholdsregler for ikke selv at komme til skade
  - Yde livreddende førstehjælp til livstruende skader, der medfører spærring af luftvejene, nedsat / standset vejrtrækning og / eller chok som følge af trafik- og færdselsrelaterede ulykker
  - Yde livreddende førstehjælp til hovedlæsioner, brud på nakke, rygsøjle og/eller bækken samt store ekstremiteter
  - Foretage nødflytning af en tilskadekommen, hvis det vurderes nødvendigt
  - Forebygge chok, herunder føre en beroligende samtale med den /de tilskadekomne

  Du skal have forståelse for:
  - Den livsvigtige ilttransport
  - Virkninger og symptomer på hovedlæsioner, brud på nakke, rygsøjle og/eller bækken

  Modulet indeholder:
  - Forhold ved trafik- og færdselsrelaterede ulykker
  - Førstehjælpens 4 hovedpunkter
  - Nødflytning
  - Livreddende førstehjælp-ABC og den livsvigtige ilttransport
  - Alarmering
  - Chok
  - Psykisk førstehjælp
  - Blødninger
  - Hovedlæsioner
  - Brud på nakke, rygsøjle og / eller bækken
  - Brud på arme og benv

 3. Hastighedsgrænser

  Tættere bebygget område

  Indenfor 50 km/t
  Udenfor 80 km/t
  Motorvej 130 km/t
  Motortrafikvej 80 km/t


  Hastighedsnedsættelse skal ske i/ved

  Uoverskueligt vejkryds
  Uoverskueligt vejsving
  Uoverskueligt fodgængerfelt
  Uoverskuelig bakke
  Møde på smal vej
  Jernbaneoverkørsel
  Løbende, legende og cyklende børn
  Hvis du har nedsat vejgreb
  Hvis du har nedsat sigtbarhed


  Hvem må køre hvad?

  Bus 80 km/t (100 km/t motorvej)*
  Lastbil 70 km/t (80 km/t motorvej)
  Bil m/anhænger 80 km/t (100 km/t motorvej)*
  Traktor 40 km/t


  * nogle busser og bil med anhænger er godkendt til at køre 100 kmt på motorvejen (tempo 100)

 4. Hvad bygger Teoriundervisning.dk det faglige materiale på?

  Vi bliver ofte spurgt, hvad der ligger til grund for vores materiale, og hvorfor vi kan sige at det ligner Politiets prøver (for de er hemmelige), og her er hvorfor: 

   - 30 kørelærere har været hyret som konsulenter siden vi startede.
  - Omkring 800 køreskoler / kørelærere har brugt vores system til undervisning på skolerne, og har gennem tiden givet os en masse feedback.
  - Vi har haft materialet gennemset og tilrettet af en motorsagkyndig (Politi).
  - Vi har hyret en konsulent (kørelærer), som systematisk har interviewet mange af sine elever om teoriprøven siden midten af 90’erne, og kortlagt indholdet.
  - Vi har vores egen billededatabase på omkring 22.000 billeder, som vi har udvalgt materialet fra. Mange billeder er taget MEGET nøjagtigt efter de oplysninger vi har om Politiets teoriprøver.
  - Vi arbejder løbende med at tilføje nye billeder i takt med, at vi modtager input om Politiets teoriprøver.
  - Mere end 1/2 million køreskoler elever har brugt vores system siden vi startede i år 2001, og har gennem tiden flittigt givet os nyttig feedback. 

   Vi har arbejdet intensivt med vores teoriprøver siden år 2001, og vi vil fortsætte arbejdet løbende med tilretninger og nyt materiale. Det er dog meget vanskeligt at lave prøvebillederne entydige for alle, og derfor modtager vi gerne feedback og re-evaluere billederne. Hvis du har faglig feedback læs her.

 5. Hvad er forskellen på traditionel og Digital Prøve?

  Selve prøvens udformning har vi både som traditionel prøve og Digital Prøve. Det er køreskolen man går på der bestemmer hvilken prøve du som elev skal bruge. Hvis du ikke går på en køreskole, så vælger du istedet for køreskole navn (under oprettelse) "Generhverver" og så kan du selv vælge hvordan du vil have prøverne vist.

 6. Hvis du synes der er fejl i prøvebilleder eller ikke er enig

  Hvis du skulle finde et billede som du ikke er enig med os i, så vil vi anbefale dig at rette henvendelse til din kørelærer først og fremmest. Du er naturligvis også velkommen til at sende os et skærmbillede på info@teoriundervisning.dk - alle billeder bliver evalueret.

 7. Hvor kan jeg få svar på faglige spørgsmål?

  Af principielle årsager kan Teoriundervisning.dk ikke besvare faglige spørgsmål fra elever. Dette er køreskolens opgave. Vi ønsker ikke at blande os i den enkelte køreskoles måde at undervise på, da der nogle steder i Politiets Undervisningsplan er stor forskel på fortolkningen fra den ene kørelærer til den anden. Vi vil derfor bede dig rette dine faglige spørgsmål mod din kørelærer. Hvis din kørelærer også mener, at prøvebilledet indeholder fejl, så skal han/hun henvende sig direkte til os.

 8. Hvordan beregnes Fremskridt (statistik %)?

  Hver bestået teoritest tæller 10% i resultatet, og hver teoritest ikke bestået tæller 10% ned.

  Du skal bestå en hel teoriprøve før du for %-point.

  For at opnå 100%, så skal du have bestået de sidste 10 teoriprøver. Nå over 80% i dine Fremskridt, og du vil være godt rustet til Teoriprøven!

  Vær’ opmærksom på at din procent kan gå både op og ned.

  Øvrige detaljer om resultat statistikken:
  Under “Vis Detaljeret Statistik” kan du få alle detaljer om dine resultater. Du kan bla. se de sidste prøvebilleder som du besvarede forkert og lære af dem.

 9. Hvorfor har Teoriundervisning.dk ikke emne tests?

  Det er naturligvis vigtigt, at man kan øve emner. I vores nye site har vi lavet Learning Mode, som automatisk tester dig i de emner som du er svagest i. Emne prøver er derfor ikke en nødvendighed for indlæringen med systemet.

 10. Jeg kunne downloade huskeddel før teoriprøve, og nu er den væk?

  Når man har registeret at man har bestået sin teoriprøve, så fjerner vi muligheden for at hente indhold til teoriprøven, og giver istedet indhold som er relevant i forhold til den praktiske prøve / køreprøven.

  Hvis du IKKE har bestået teoriprøven, så kan du ændre tilbage ved at klikke på TILLYKKE! DU BESTOD TEORIPRØVEN! i oversigten og derefter klikke NEJ JEG BESTOD IKKE. Herefter vil du igen kunne se teoriprøver og huskeseddel mv.

 11. Mest brugte emner i politiets teoriprøver

  Den primære huskeregel er: lyt GRUNDIGT til billedets indledende tekst.

  Ved igangsætning fra vejkant
  Husk orientering bagud ved igangsætning.

  ”Foden til bremsen”(beredskabsstilling, ”parat til at bremse”)
  Eksempler: vejkryds på villa vej, børn / unge på fortov, vejarbejdere på kørebanen osv.

  ”Jeg sætter farten ned til et minimum”(så lav hastighed som muligt)
  Eksempler: børn leger på kørebanen, ældre / handicappede på kørebanen osv.

  ”Jeg bremser”(aktivering af bremsen, nedsat fart)

  ”Jeg standser”(aktivering af bremsen til stop)
  Eksempler: uopmærksomme fodgængere på kørebanen, fare for påkørsel osv.

  Nedsat vejgreb
  Du skal være særlig opmærksom på nedsat vejgreb, hvis der er: sne, is, vand, jord, våde blade el. lign. Du skal kun være særlig opmærksom på denne tavle, hvis der er en undertavle, og det som undertavlen angiver er til stede.

  Gående / fodgængere
  Tag særligt hensyn til: børn, skolepatruljer, ældre og vejarbejdere. Hold tilbage for fodgængere i eller på vej ud i fodgængerfelter. Husk, hvis fodgængerfeltet har et helleanlæg på midten af kørebanen, så skal du kun holde tilbage når fodgængeren nærmer sig helleanlægget.

  Cyklister
  Ved passage af cyklist på kørebanen (uden cykelsti), så vurdér cyklistens hensigt i forbindelse med f.eks. kryds, sving mv. Vær opmærksom på, at nogle cyklister ikke er i stand til at give tegn samtidigt med at styre cyklen (slingrer, løfter kun hånden lidt).

  Placering
  Hold altid til højre på kørebanen.

  Venstresving
  Hold altid tilbage for modkørende; påbegynd aldrig et sving, du ikke helt sikkert kan gennemføre. Ved flere venstresvingsbaner, hold dig i den højre venstresvingsbane, hvis du ikke hører andet. Venstre venstresvingsbane benyttes kun til overhaling, eller hvis du skal svinge til venstre umiddelbart efter.

  Højresving
  Orientering, ind til højre side hvis der er frit bagude, så du lukker af for 2-hjulede køretøjer. Holder du f.eks. tilbage for en fodgænger, inden svingning, skal det ske på en sådan måde, at du ikke spærrer for cyklister.

  Overhaling
  Du skal sikre dig flg. 4 ting, før du overhaler:
  1. Der må ikke være nogle, der overhaler dig
  2. Overhalingsbanen skal være fri for modkørende eller andre forhindringer
  3. Du må ikke overhale, hvis forankørende påbegynder en overhaling.
  4. Du skal sikre dig, at der er plads til at komme ind i højre vognbane, igen.

  På motorvej / motortrafikvej
  Du må ikke vende, bakke, standse eller parkere. Nødsporet er til udrykningskørsel, og det samme er “huller” i midterrabatten. Husk ved kombineret til- og frakørselsbane gælder reglen for vognbaneskift (stiplede linier hele vejen). Ved kort tilkørselsbane kan der være ubetinget vigepligt, kørende på motorvejen har pligt til at hjælpe dig ind ved at skifte til venstre vognbane.

  Trafikafvikling
  Du skal huske at være medvirkende til trafikafviklingen. Hvis det er muligt at komme uden om lastbiler, traktorer eller busser, så gør det. Lad være, hvis det er hurtige køretøjer.

  Bilens størrelse / belæsning
  Max. 12 meter lang, 4 meter høj og 2,55 bred, med eller uden belæsning. Gods skal afmærkes, hvis det hænger mere end 1 meter ud over forenden eller bagenden af bilen. Gods skal også afmærkes, hvis det hænger mere end 15 cm. ud over siden på bilen.

  Særlig opmærksom
  Betyder: Hvad skal du bruge det meste af din opmærksomhed på nu, og har det nogen betydning for din fortsatte kørsel.

 12. Overhaling

  Altid venstre om — undtagen hvis forankørende svinger til venstre (husk at se efter cykelsti i højre side af vejen)

  Overhalingsforbud:

  - Før eller på jernbaneoverkørsel
  - Før eller i fodgængerfelt - Undtagelse: Hvis der er 100 % frit udsyn over hele feltet + 1 m til hver side
  - På vej op ad bakke - Undtagelse: Hvis der er 2 vognbaner og dobbelt spærrelinie, der ikke må overskrides.
  - På vej hen mod sving (uoverskueligt ) - Undtagelse: Hvis der er 2 vognbaner og dobbelt spærrelinie, der ikke må overskrides. Du må gerne overhale i et lysreguleret kryds, hvis der er flere vognbaner i samme retning.
  - Før eller i vejkryds - Undtagelse: Sidevejene har ubetinget vigeplig og ;der skal være frit udsyn, samt i lysregulerede kryds med flere vognbaner i samme retning.

 13. Spiritus

  Højeste tilladte promille i blodet:
  Hvis du ikke er indblandet i uheld 0,50
  Hvis du er indblandet i uheld 0,00

  Spriritus Man må aldrig overdrage førerretten til en person, man ved eller burde vide, er beruset.
  Medicin kan være lige så farligt som spiritus. Ved blanding er det endnu værre.

 14. Standsning & parkering (bil)

  Standsning:
  Enhver frivillig hensættelse af køretøjet i mindre end 3 min. med eller uden fører. Standsning er også ind- og udstigning, af- og pålæsning af varer og gods uanset varighed.

  Parkering:
  Enhver frivillig hensættelse af køretøjet i mere end 3 min. med eller uden fører.

  Generelt:
  Når du parkerer eller standser, må du ikke være til fare eller ulempe for andre, og standsning og parkering bør som hovedregel foretages i kørselsretningen i højre side. Standsning & parkering er ikke: en punktering • stop for rødt lys • eller andre ufrivillige stop.

  Du må ikke parkere følgende steder:
  - Tættere end 30 m. før og efter en jernbaneoverskæring
  - Ud for port eller udkørsel
  - Ved siden af andre køretøjer (2 position)

  Du må ikke standse (& parkere) følgende steder:
  - Bakke - umiddelbart foran eller på en bakke.
  - Sving - umiddelbart foran eller i uoverskueligt vejsving
  - Før fodgængerfelt - ikke nærmere end 5 m. før feltet, gerne lige efter
  - Cykelsti - ikke nærmere end 5 m. fra cykelstis udmunding
  - Spærrelinie - der skal være min. 3 m. fra din bil ud til spærrelinien, eller 5 meters afstand til spærreliniens begyndelse.
  - Ved vejkryds - ikke nærmere end 10 m. både før og efter
  - På jernbaneoverskæring - må du ikke standse tættere end 5 m. før/efter. (30 m. før/efter ved parkering. Du må gerne standse på spor i havne arealer, og afstanden til sporene skal være mindst 2 m. ved parkering).
  - Gul malet kantlinie - ” hel linje ” (standsning tilladt ved stiplet gul linje)
  - I viadukt eller tunnel - (under bro )
  - I krybespor
  - På cykelsti - (hverken helt eller delvist )
  - Taxaholdeplads
  - Ved bus stoppested - (du skal mindst være 12 m. fra skiltet )
  - I modsatte vejside - medmindre vejen er ensrettet eller mindre befærdet.

 15. Vejforhold

  Du skal være særlig opmærksom, når et af nedenstående emner kan eller vil få betydning for din fortsatte kørsel. Men, husk det nærmeste først! Hvis der f.eks. er børn på kørebanen, så glem et eventuelt kryds, længere fremme.

  Vejens forløb:
  Steder med forringede orienterings vilkår eller hvor du får mindre plads.

  Vejens brug:
  Hvis du ser eller bliver advaret om anderledes brug af kørebanen + indkøbsgade og p-gade.

  Vejens omgivelser:
  Noget ved vejsiden, der gør din kørsel på vejen sværere / farligere.

  Vejens udstyr:
  Noget, som gør at du skal passe ekstra meget på andre trafikanter. Især gående og cyklister.

  Vejens type:
  Veje med særlige regler, der afviger fra færdselslovens normale bestemmelser.


  Skal du være særlig opmærksom på ?

  Nedenstående skal ses som en huskeliste over de emner, der spørges om i teoriprøver vedr. vejforhold.

  Vejens forløb:
  Svar JA hvis du kører...
  Op ad bakke • Mod sving / kurve • Mod alle kryds • Mod jernbane • Mod rundkørsel (kryds) • Hen mod mindre plads på vejen (indsnævring) • fodgængerfelter

  Vejens brug:
  Svar JA hvis du kører...
  Skole / institution • Indkøbs gade • Sports center • Gade med parkerede biler (travl gade) • Advarselstavle om børn • Busholdepladser (mange mennesker)

  Vejens omgivelser:
  Svar JA hvis du kører...
  Træer som giver skygge og glat kørebane • Træer som smider blade på kørebanen • Sø / hav som giver våd kørebane • Jord på kørebanen fra fx traktorer • Butiksgader / boliggader

  Vejens udstyr: 
  Svar JA hvis der mangler...
  fortov • cykelsti • afstribning
  du kommer til: fodgængerfelt • fodgænger bro

  Vejens type: 
  Svar JA hvis du kører...
  På motorvej • På motortrafikvej • På hovedvej • På vej med fartdæmpning • På lege / opholdsområde • På gågade

 16. Vigepligter

  Ubetinget vigepligt betyder, at du skal holde tilbage for kørende fra både venstre og højre side. Det betyder ikke, at du skal standse, medmindre der er fuldt, eller dårlig oversigt i krydset. STOP.

  Ubetinget vigepligt har du, hvis der er: hajtænder, tavle for ubetinget vigepligt (trekant på spidsen) eller fuldt STOP tavle.

  Man har også ubetinget vigepligt, hvis man kører over fortov, cykelsti eller ud fra: grund / ejendom, parkeringsplads, tankstation, markvej eller anden tydelig underordnet vej.

  Højrevigepligt betyder, at du skal holde tilbage for kørende fra højre side, men samtidig se om kørende fra venstre holder tilbage for dig.

  Højrevigepligt har du, hvis ingen har ubetinget vigepligt: dvs. der ikke er nogen afmærkning i krydset.

  Generelt
  Husk: Du har ikke overholdt din vigepligt, hvis du har været til ulempe. Dvs. når du kommer ud på vejen, skal du op i fart uden at blive indhentet.

Info om køreprøven

 1. Hvad koster det?


  - Teoriprøve kr. 1.000.-
  - Køreprøve kr. 1.000.-
  - Køreteknisk anlæg / glatbane kørsel: Prisen er meget varierende, spørg din kørelærer
  - Kørelektion, prisen er meget varierende - læs mere om kørelektion her
  - Teoriundervisning, prisen er meget varierende
  - Førstehjælp. Prisen er meget varierende - læs mere førstehjælp her
  - Praktisk prøve med påhængskøretøj (bil/mc) kr. 280.-
  - Kontrollerende køreprøve kr. 890.-


  Nogle køreskoler vælger at tilføje omkostninger, som ikke er inkluderet i de pakkepriser, der bliver annonceret med, f.eks. leje af skolevogn til køreprøve, materialer, transport til og fra baner o.l.. Mange køreskoler føler sig nødsaget til at benytte denne taktik for at klare sig i den hårde konkurrence, der er imellem køreskoler. Derfor vil vi anbefale dig at spørge ind til, om ALLE omkostninger er inkluderet eller ej, før du vælger køreskole.

  Se flere priser på Færdselstyrelsens hjemmeside

 2. Hvilke dokumenter skal jeg huske?

  Du skal huske disse dokumenter til køreprøven:

  - Ansøgning om kørekort
  - Lektionsplan
  - GYLDIG legitimation (pas / sygesikringsbevis + dåbsattest)


  Hvis du har fået en betinget frakendelse, skal du huske at medbringe dit kørekort til både teori- og køreprøve.. I nogle tilfælde skal elever medbringe opholdstilladelse (spørg din kørelærer)

  Læs mere om køreprøven på Politiets hjemmeside

 3. Hvordan bliver jeg tilmeldt køreprøven?

  Når du har gennemgået alle de lovpligtige kørelektioner, vil din kørelærer tage stilling til, om du er klar til køreprøven hos politiet. Nogle elever kan gå til køreprøve, umiddelbart efter, at de lovpligtige kørelektioner er gennemført, men, de fleste har behov for ekstra lektioner - især i de større byer, hvor der er meget trafik og komplicerede vejkryds o.l..

  Det er køreskolen, som tilmelder dig køreprøven (Generhververe kan selv tilmelde sig teoriprøven, mens kørelæreren normalt berammer køreprøven, da tidspunktet bl.a. skal passe med kørelærerens kalender). I nogle politikredse kan der være lang ventetid i visse perioder, hvilket kan bevirke, at du er nødt til at tage et par ekstra kørelektioner lige før prøven.

  Her har vi samlet nogle nyttige informationer før køreprøven:

  Husk disse dokumenter til køreprøven
  Hvis du er nervøs - læs om eksamens angst her
  Liste over det teknik du skal kunne før køreprøven - Teknik - kategori B / Teknik - kategori A
  Læs hvad det koster
  Internationalt kørekørt / ombytning
  Nyt kørekort
  Kørekort fornyelse


  Læs mere om køreprøven på Politiets hjemmeside

 4. Kategori A: Gennemgang af teknik
 5. Kategori A: Hvordan foregår køreprøven?

  Du kan gå op til den praktiske prøve, når du er fyldt 18 år, og har bestået teoriprøven. Den praktiske prøve skal være aflagt senest 12 måneder efter, at du har bestået teoriprøven. Herudover skal du have en lægeattest + et færdselsrelateret førstehjælpskursus (hvis du ikke har taget det i forbindelse med bilkørekort), før du kan blive indstillet til teoriprøven.

  Praktisk

  Husk ansøgning om kørekort, lektionsplan og evt. gyldigt bilkørekort. Har du ikke bilkørekort, skal du desuden medbringe GYLDIG legitimation (pas / sygesikringsbevis + dåbsattest)

  Du kører typisk på samme motorcykel, som du har taget kørelektioner på, og derfor er bekendt med. Den køreprøvesagkyndige kører bag dig, sammen med din kørelærer i en personbil, og fortæller dig, hvor du skal køre. Enten før eller efter, at I har kørt, vil den køreprøvesagkyndige stille dig spørgsmål om teknikken på motorcyklen. Det er meget forskelligt hvad, og hvor meget du bliver spurgt om.

  Læs mere om motorcykel teknikken

 6. Kategori B: Gennemgang af teknik

  Bremser:

  Bremsepedalen må ikke kunne trædes helt i bund, når der trædes hårdt på pedalen, første gang med slukket motor. Pedalvandringen er i øvrigt afhængig af bilfabrikatet.
  Bremsepedalen må ikke synke, mens den holdes nedtrådt ved konstant tryk.
  Ved bremser med vakuum-forstærker skal bremsepedalen (efter trykudligning) dog synke et lille stykke, mens den holdes nedtrådt, og motoren derpå startes.
  Bremsevæskestanden skal være imellem min.- og max. mærket på væskebeholderen i motorrummet.

  Styrtøj:

  Ved nyere biler må der normalt ikke være ratslør. Dette kontrolleres ved, at hjulene straks følger rattets bevægelse. I biler med servostyring foretages kontrollen med startet motor, og forhjulene skal altid stå i ligeud stilling.
  Servobeholderens væskestand skal følge bilfabrikantens forskrifter. Dette kontrolleres enten ved at væskestanden er imellem min.- og max. mærket eller ved at kontrollampen herfor ikke er tændt. Mange biler har elektromekanisk servostyring og derfor ingen væskebeholder!

  Lygter, reflekser og horn:
  Alle lygter og reflekser skal være hele og rene, og alle lygter skal kunne lyse.
  Nærlyset må ikke blænde (bedømt på, at overkanten af lysgrænsen falder 1 cm. pr. meter)
  Stoplygterne skal give væsentligt kraftigere lys end baglygterne.
  Blinklygterne skal blinke med gult lys, der tydeligt kan ses i kraftigt sollys.
  Havariblinket skal kunne tænde alle blinklygter, samtidig.
  Nummerpladelygter skal have hvidt lys, der skal kunne belyse bagerste nummerplade.
  Lygter i lygtepar skal have ens farve og lystyrke
  Hornet skal have en klar, konstant tone.

  Motor og udstødningssystem m.v.

  Motoren må ikke udvikle unødig røg og støj.
  Motoren må ikke være tilsølet af udsivende olie.
  Udstødningssystemet skal være tæt og sidde fast.
  Motorolie skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde, aflæst på oliepindens max-. og min. mærker eller efter instruktionsbogens anvisninger.
  Kølervæske skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde bedømt efter instruktionsbogens anvisninger.

  Bærende dele:

  Dæk skal have mindst 1,6 mm dybde i hovedmønstret på alle hjul, eventuelt bedømt på slidindikatorer.
  Støddæmpere skal være virksomme ved alle hjul, bedømt ved, at bilen straks går i ro efter en kraftig påvirkning af støddæmperne.

  Andet:
  Sprinklervæske skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde

  Læs om hvordan køreprøven forgår her

 7. Kategori B: Hvordan foregår køreprøven?

  Du kan gå op til den praktiske prøve, når du er fyldt 18 år, og har bestået teoriprøven. Den praktiske prøve skal være aflagt senest 12 måneder efter, at du har bestået teoriprøven. Herudover skal du have en lægeattest + et færdselsrelateret førstehjælpskursus, før du kan blive indstillet til teoriprøven.

  Praktisk

  Husk ansøgning om kørekort og lektionsplan. GYLDIG legitimation (pas / sygesikringsbevis+dåbsattest)

  Du kører typisk i den skolevogn, som du har taget kørelektioner i, og derfor er kendt med. Den køreprøvesagkyndige overtager passagersædet, foran, og fortæller dig, hvor du skal køre. Enten før eller efter, at I har kørt, vil den køreprøvesagkyndige stille dig spørgsmål om teknikken på bilen. Det er meget forskelligt hvad, og hvor meget du bliver spurgt.

  Læs mere om bil teknikken

Info om generhvervelse af kørekort

 1. Generhverve kørekort

  Hvis du skal generhverve dit kørekort, er der igen kun krav om beståelse af prøverne. Du kan gå op mange gange uden at bestå; men har du haft kørekort til flere kategorier, f.eks. bil og lastbil, skal du op i alle kategorier, hvis du ikke består til bil senest i tredie forsøg. Et forsøg er enten en teoriprøve eller en praktisk køreprøve.

  Du kan gå op til teori- og køreprøve, 1 måned inden frakendelsen udløber, således at du får kortet tilbage på selve dagen. Inden du kan gå op i teori, skal du indsende et pasbillede og Ansøgning om kørekort (se kontrollerende prøve), du har fået sammen med dommen.

  Vær' opmærksom på

  I nogle Politikredse er ventetiden meget lang - op til 2 måneder!

  Læs om kontrollerende prøve her
  Læs om hvordan man kommer igang

 2. Hvad koster det?


  - Teoriprøve kr. 1.000.-
  - Køreprøve kr. 1.000.-
  - Køreteknisk anlæg / glatbane kørsel: Prisen er meget varierende, spørg din kørelærer
  - Kørelektion, prisen er meget varierende - læs mere om kørelektion her
  - Teoriundervisning, prisen er meget varierende
  - Førstehjælp. Prisen er meget varierende - læs mere førstehjælp her
  - Praktisk prøve med påhængskøretøj (bil/mc) kr. 280.-
  - Kontrollerende køreprøve kr. 890.-


  Nogle køreskoler vælger at tilføje omkostninger, som ikke er inkluderet i de pakkepriser, der bliver annonceret med, f.eks. leje af skolevogn til køreprøve, materialer, transport til og fra baner o.l.. Mange køreskoler føler sig nødsaget til at benytte denne taktik for at klare sig i den hårde konkurrence, der er imellem køreskoler. Derfor vil vi anbefale dig at spørge ind til, om ALLE omkostninger er inkluderet eller ej, før du vælger køreskole.

  Se flere priser på Færdselstyrelsens hjemmeside

 3. Hvordan kommer man igang?

  Vi vil anbefale, at du kontakter en lokal køreskole. De fleste køreskoler enten har eller kan skræddersy kurser til generhvervelse af kørekort. Det skal dog siges, at der er ingen undervisningspligt, inden prøverne, så du kan gå direkte op til teoriprøve, uden at have besøgt en kørelærer inden.

  Her er 4 forslag til at komme igang:

  1) Lære stoffet selv og øve med TEORIUNDERVISNING.DK -
  vi anbefaler 1-4 måneder på TEORIUNDERVISNING.DK
  2) Tilmelde dig et teorikursus: aften eller intensiv, og supplerer med TEORIUNDERVISNING.DK -
  vi anbefaler én uge / én måned på TEORIUNDERVISNING.DK
  3) Tage private teorilektioner hos en kørelærer.
  4) Gennemfører en udvidelse af dit kørekort, og øve med TEORIUNDERVISNING.DK -
  vi anbefaler 1-4 måneder på TEORIUNDERVISNING.DK

  Der er ingen undervisningskrav inden prøverne, men det er klogt at sætte sig grundigt ind i stoffet. Kun ganske få har held til at bestå uden grundig forberedelse hos en kørelærer.

  På køreskolen skal man igennem de normale færdselsregler. Læs mere om teoriprøven her

  Der er afsat en time til køreprøven, men, der køres normalt omkring 35 minutter med varieret kørsel på større og mindre veje, rundkørsel og motorvej. Indlagt i prøven - som regel i starten - er der teknisk kontrolstof, som omhandler de ting, føreren af et motorkøretøj har ansvaret for er i orden (lovlig stand) f.eks. bilens lygter, kontrol af bremser, styretøj m.m..

  Hvis du vælger, selv at tilmelde dig til teoriprøven, kan du hente ansøgningsskemaet til politiet her

  Læs om kontrollerende prøve

  Læs om generhvervelse af kørekort

  Se priser her

 4. Kontrollerende prøve

  Kontrollerende prøver idømmes ved en betinget frakendelse af kørekortet. Prøvetiden er normalt 3 år. Hvis du inden for prøvetiden på tre år laver en overtrædelse, der medfører endnu en betinget frakendelse af kørekortet, vil kørekortet blive frakendt UBETINGET. Det betyder, at du mister kortet helt i mindst ½ år plus straffen for den sidste forseelse.

  Kontrollerende køreprøver uddeles for 60% hastighedsoverskridelser med alm. biler. Lastbiler og kørsel med trailer / campingvogn straffes med køreprøver ved kun 40% hastighedsoverskridelse. Efter trafikuheld med skyld og ved grov hensynsløs kørsel, f.eks. over for rødt og gennem fodgængerfelt med fodgængere tæt på, er straffen også en ny prøve.

  En kontrollerende køreprøve består af en teori- og en køreprøve på samme vilkår, som første gang man tager kørekort. Dvs., at du skal bestå teori- og køreprøve første gang for at beholde dit kørekort.

  Der er ingen uddannelseskrav inden prøverne, så du kan gå direkte op uden at have besøgt en kørelærer inden. Ved teoriprøven skal du lægge dit kørekort hos den prøvesagkyndige, inden prøven begynder, og du får det så tilbage, hvis du består. Hvis du glemmer dit kørekort, er prøvegebyret på kr. 870,- spildt! Ved køreprøven tager den prøvesagkyndige kortet i lommen, inden prøven starter, og udleverer det igen, hvis du består. Består man ikke prøverne første gang, er man generhverver og har da intet kort, før begge prøver er bestået.

  Efter dommen modtager man et brev fra politiet. Skal du til kontrollerende køreprøve, følger der en kørekortsansøgning med brevet. Denne ansøgning skal bruges ved bestilling af teoriprøven.

  Er du generhverver, så skal du først søge om at få kørekortet tilbage. Sammen med dommen fik du et blanket i A4-størrelse (ansøgningen). Den skal afleveres sammen med et billede på kørekortkontoret. Har du ikke denne A4-ansøgning mere, kan du udfylde en ny, på kørekortkontoret, hvis du har et pasbillede med. Kontoret har helt op til 2 måneder til at undersøge din sag, så begynd tidligt!

  Tip!

  Hvis du samtidig med, at du skal til den kontrollerende prøve vælger at udvide dit kørekort med f.eks. kørekort til motorcykel, så erstatter denne prøve den kontrollerende prøve. Dvs., du kan udvide dit kørekort med en ny kategori og "slippe" for den kontrollerende prøve. Et kørekort til motorcykel koster normalt mellem kr.10 - 14.000.-, men, du sparer udgifterne til teori- og kørelektioner til den kontrollerende prøve.

  Prøvegebyret til Staten for generhverv og kontrollerende prøver er på kr. 890,- Til ny kategori kun kr.600.-

  Læs om hvordan man kommer igang

Hvis du oplever fejl

 1. Billedet i min teoriprøve er for stort eller for småt, hvad gør jeg?

  Hvis du oplever at billedet i din teoriprøve er alt for stort eller alt for småt, så følg denne vejledning:
  1. Start Learning Mode
  2. Hold tasten "cmd" nede og tryk på "-" eller "+" tasten til billedet er som du vil have det.

  Problemet kan nemt opstå når man zoomer ind og ud i browseren, og hjemmesider kan ikke nulstille denne zoom, hvorfor problemet ikke helt kan undgåes.

 2. Her indsender du fejlmelding.

 3. Hvad gør jeg når siden siger FRAKOBLET?

  Problemet opstår på ustabile internetforbindelser. Prøv at genstarte / konfigurere din router. Alternativt gå på nettet fra et andet sted.

 4. Hvis du oplever problemer ved afvikling på iPhone / iPad

  Sørg først og fremmest for at have nyeste udgave af Apples styresystem IOS. Benyt gerne den indbyggede browser Safari til at afvikle Teoriundervisning.dk.

  Der kan forekomme uregelmæssigheder når der bruges en ældre version af IOS.

 5. Hvorfor er min % fremskridt faldet?

  Hver bestået teoritest tæller 10% i resultatet, og hver teoritest ikke bestået tæller 10% ned.

  Du skal bestå en hel teoriprøve før du for %-point.

  For at opnå 100%, så skal du have bestået de sidste 10 teoriprøver. Nå over 80% i dine Fremskridt, og du vil være godt rustet til Teoriprøven!

  Vær’ opmærksom på at din procent kan gå både op og ned.

  Øvrige detaljer om resultat statistikken:
  Under “Vis Detaljeret Statistik” kan du få alle detaljer om dine resultater. Du kan bla. se de sidste prøvebilleder som du besvarede forkert og lære af dem.

 6. Hvorfor laver siden fejl?

  Internet Explorer fungerer ikke på vores side, da vi har valgt at basere siden på en nyere teknologi. Vi anbefaler at du benytter Google Chrome eller Mozilla Firefox når du logger på siden.

 7. Hvorfor virker lyden på Android mobil / tablet ikke?

  Der kan opstå fejl med lyden/grafikken hvis du ikke har en nyere version af den indbyggede browser på Android. Vi anbefaler at du installerer Google Chrome til Android for at løse problemet.

 8. Jeg bruger iPhone (IOS). Jeg oplever fejl med lyden i teoriprøverne, hvad gør jeg?

  På grund af en fejl i Safari til iPhone, så fungerer lyden ikke i vores teoritests hvis du har flere faner åbne på samme tid. Du kan let løse problemet ved kun at have én fane åben eller forsøge med browseren Firefox.

 9. Jeg kan se forkert besvarede test spørgsmål på billeder jeg ikke har gennemgået - hvordan kan det være?

  Hvis du har startet en Teoriprøve som du ikke har færdiggjort, så regnes alle billeder efter det som du stoppede ved, som forkert besvarede. Derfor kan du i nogle tilfælde se billeder i din statistik som du ikke kan genkende.

 10. Jeg oplever en masse fejl på siden, hvad kan jeg gøre?

  Teoriundervisning.dk er bygget med den nyeste teknologi, og derfor vil ikke alle browsere være stabile på siden. Særligt Internet Explorer kan lave fejl. Nogle af de fejl er:
  - Fejl ved brug af kreditkort
  - Viser forkerte spørgsmål / svar i teoritests
  - Link som ikke fungerer

  Vi vil anbefale vores brugere at skifte til enten Google Chrome eller Mozilla Firefox.

 11. Min procent fremskridt bliver på 0%, hvad gør jeg?

  Du kan afhjælpe problemet ved at skifte browser til Firefox / Chrome / Safari. Der er også en mulighed for, at dit firewall/antivirus program har blokeret vores hjemmeside.

  Vi vil være meget taknemmelige om du ville sende os en fejlmelding her

 12. Når jeg gennemgår teoritesten, så registreres mit resultat ikke, hvad gør jeg?

  Hvis du oplever denne fejl, så vil vi bede dig indsende en FEJLMELDING - www.teoriundervisning.dk/Help/fejlmelding

 13. Når jeg tager teoriprøven, så mangler teksten, hvad gør jeg?

  Bemærk forskellen mellem LEARNING MODE og TEORIPRØVE. Dvs. Learning Mode vil fremkomme med hjælpetekst, og Teoriprøve vil være uden da dette øver dig til den rigtige teoriprøve (som er uden tekst de fleste steder i landet).

 14. Play knappen er ikke aktiv, hvad gør jeg?

  Problemet opstår når der går kludder i forbindelsen mellem vores server og din computer (netværk). Du løser problemet let ved at:
  1. Reset / tænd og sluk din router (internet boks)
  2. Genstart din computer/tablet/mobil

  I sjældne tilfælde kan løsningen findes her:
  Fejlen opstår hvis man har blokeret / slået "web socket" fra. Dette kan ske via software bla. anti-virus/firewall eller dybt inde i browser indstillingerne. Du kan lede efter "web socket" på din computer og ændre indstillingen eller logge ind fra en anden computer / tablet el. lign.

English support

 1. I can't see the quiz on my mobile device, what can I do?

  First try to turn your screen to horizontal position (if the screen is locked, then unlock). If this doesn't help you, then we advice you to try another browser (Firefox / Chrome). If it's still not working, then please try from anotherr device / Internet connection.

 2. I'm unable to change the language setting - what do I do?

  Make sure that all fields in your profile is filled. Once this is done, change the language and press Save.

 3. Where can I direct my questions about the content of the quizzes?

  For reasons of principle, Teoriundervisning.dk cannot answer academic questions from students. This is the task of the driving school. We do not want to interfere in the individual driving school's way of teaching, as in some places in the Police Curriculum there is a big difference in the interpretation from one driving instructor to another. We will therefore ask you to direct your questions to your driving instructor. If your driving instructor also thinks that the test picture contains errors, he / she should contact us directly.

 4. Why are the chapter names in Danish when I’m using the English version?

  The chapter names remain Danish because it’s the same names you will find in the schools log-book (the booklet that contains all lessons, signatures etc.). If we where to translate the chapter names it would create more confusion than help. This is why we have made the translation in the text rather than the slide itself.

 5. Why are the English translation so difficult to understand?

  The English lessons are a direct translation of the Danish lessons which are made directly from the driving theory legislation. The language and use of words in parts of the legislation are difficult to understand in Danish which is why the English translation in parts are somewhat poor in quality. We are working on a new text edition for both Danish and English lessons which makes more sense to everybody. We are sorry for the inconvenience.

Fejlmelding

 1. Indsend fejlmelding

 2. Jeg mener at have fundet en fejl i et billede, hvad gør jeg?

  Vi tager vores billeder på hjemmesiden MEGET seriøst! Derfor er vi altid lydhør hvis der skulle findes plads til forbedring.


  Vi anbefaler dig:

  1. Se på billedet igen (i statistikken), og læs den uddybende besvarelse. Alle vores prøvebilleder er gennemgået ned til mindste detalje, og brugt til undervisning på køreskoler landet over.

  2. Udskriv og medbring på din køreskole. Din kørelærer vil være godt rustet til at svare på dine spørgsmål. Det kan ske at din kørelærer også uenig med os, og i dette tilfælde skal din kørelære kontakte os.

Chat Support 24/7

 1. Start her